Régi tető felújítása Budapesten és Pest megyében - tapasztalatok és tanácsok

Néhány éve úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy felújítsuk a családi házunk több mint 40 éves tetőszerkezetét és cserepezését. Bár korábban is végeztünk már rajta kisebb javításokat, egyre több jele volt annak, hogy itt az ideje egy alapos, átfogó felújításnak. A budapesti házunkon az évek során rengeteg probléma jelentkezett: a palatető szigetelése elöregedett, több helyen beáztak a szobák, a bádogos szerkezetek is javításra szorultak.

Tudtuk, hogy ez nem lesz olcsó mulatság, de úgy gondoltuk, érdemes a költségekbe befektetni, hogy utána hosszú évekre megoldódjanak a tetővel kapcsolatos gondjaink. Átnéztük a lehetőségeket, több árajánlatot is kértünk pest megyei építőipari cégektől. Végül egy budapesti kisvállalkozás mellett döntöttünk, akik régi, pala és cseréptetők felújítására szakosodtak.

A munkálatokat idén tavasszal kezdték meg. Mindent a legnagyobb alapossággal, precizitással végeztek, ami számunkra kulcsfontosságú szempont volt. Először levédték a teljes tetőfelületet, hogy az esőzések ne tehessenek kárt a házban, aztán sorban elvégezték a szükséges munkafolyamatokat. Kicserélték a teljes lécezés, fóliázás, szigetelés rendszert, megerősítették a tetőszerkezetet, új bádogos elemeket építettek be.

Végül egy igényeinknek megfelelő, szép mintázatú, de strapabíró cserépfedést kapott a tető. Most, hogy a munkálatok végére értek, elmondhatom, maximálisan elégedettek vagyunk az eredménnyel. A ház tetőszerkezete most olyan, mintha teljesen új lenne, kívül-belül esztétikus, és reményeink szerint így legalább 20-30 évig nem lesz vele gond.

Nagyon hasznosnak bizonyult, hogy alapos, megbízható szakembereket választottunk a felújításra. Nem volt olcsó, de úgy érezzük, megérte, hiszen hosszú távon megtérül ez a beruházás. Mindenkinek ajánlom, hogy időben gondoskodjon a tető karbantartásáról, felújításáról - ez sok bosszúságtól és nagyobb költségektől kíméli majd meg. Mi legalábbis örülünk, hogy végre megoldódott régi problémánk!
Tetőfedés tetőfelújítás